Pštrosie mäso neobsahuje takmer žiadny tuk ani cholesterol, ale zároveň sa v ňom nachádza veľké množstvo bielkovín. Ďalej obsahuje veľký podiel železa aj vitamínov skupiny B a ďalších minerálnych látok. Pre tieto vlastnosti je toto mäso diétne, je zdravou alternatívou k hovädziemu, bravčovému, ale aj kuraciemu či morčaciemu mäsu. Jeho kalorická hodnota je zhruba 94 kcal/100g.
Pštrosie mäso považujeme za súčasť zdravej racionálnej výživy, nakoľko vyniká vysokou kvalitou a nutričnou hodnotou. Z hľadiska dietetického je cennou vlastnosťou mäsa pštrosov nízka energetická hodnota, ktorá v 100g tepelne neopracovaného mäsa pštrosov tvorí 391 kJ. Pre porovnanie v rovnakom množstve hovädzieho mäsa je energetická hodnota 517 kJ a v mäse hydinovom 508 kJ.
Je pomerne ľahko stráviteľné ľudským organizmom. Svojimi výživovými vlastnosťami je vhodné pri diétach spojených s rekonvalescenciou, pri znižovaní hmotnosti a pri ochoreniach srdcovo-cievneho systému. Jemná štruktúra pštrosieho mäsa určuje tento druh mäsa na šetrné tepelné opracovanie ako je dusenie, grilovanie či pečenie, hlavne za účelom prípravy veľmi delikátnych steakov. Pštrosie mäso vzhľadom k jeho vysokej nutričnej hodnote môže byť pre konzumentov v spotrebiteľskej sieti ponúkané ako zdravšia alternatíva hovädzieho mäsa.
Z tohto dôvodu je pštrosie mäso zo zdravotného hľadiska veľmi cenenou potravinou.
Mäso je chladené - vákuovo balené
Bezplatný dovoz mäsa až k Vám domov.
Predám prvotriedne pštrosie mäso.
Prečo je pštrosie mäso výnimočné?
Pštrosie mäso neobsahuje takmer žiadny tuk ani cholesterol, ale zároveň sa v ňom nachádza veľké množstvo bielkovín. Ďalej obsahuje veľký podiel železa aj vitamínov skupiny B a ďalších minerálnych látok. Pre tieto vlastnosti je toto mäso diétne, je zdravou alternatívou k hovädziemu, bravčovému, ale aj kuraciemu či morčaciemu mäsu. Jeho kalorická hodnota je zhruba 94 kcal/100g.